Laboratoricoeducatiu: 4a sessió amb els profes!

Dimecres passat vam fer la quarta sessió de formació amb el professorat (ja només ens en queden dues…!). I la sorpresa va ser que… va venir la tele de Cardedeu a gravar-nos, per fer una notícia que expliqui el projecte!

A la sessió vam estar parlant d’educació emocional amb perspectiva de gènere. Perquè si bé l’educació emocional és molt necessària per totes i tots, també és cert que hem homes i dones hem estat socialitzats diferent pel que fa a la vivència i expressió de les emocions. I per això, no hi ha més, tenim necessitats de treball i aprenentatge diferent!

Després d’una part més teòrica, on van sortir debats súper interessants, vam posar en pràctica una manera d’abordar els conflictes des de l’educació emocional: la comunicació no violenta. La comunicació no violenta parteix de la identificació de les emocions, de la descoberta de les necessitats no cobertes que hi ha darrere un conflicte, i del fet d’expressar una petició per transformar el conflicte sense jutjar l’altre persona i, per tant, sense fer escalar el conflicte.

Si voleu saber-ne més, us recomanem fer una ullada a l’última pàgina del power point, on teniu un fantàstic recull de recursos.

Sessió 4 .pdf

Seguim!

 

 
logo plamarcell (3)
 
qualitat